Hola a tothom! Benvinguts al nostre bloc,Som un grup de quatre estudiants de Magisteri de la Universitat de Girona.Aquí podreu trobar aspectes relacionats amb aquest geni aplicats a l'educació primària, especialment adreçats al cicle superior.Esperem que us agradi i us sigui útil.Gràcies i esperem els vostres comentaris.

martes, 1 de abril de 2008

Un hivern tot dalinià

Aquest clip és l’idoni per a mostrar com es pot treballar a les escoles Salvador Dalí des de ben petits.
S'emetia dins del programa: L'escola a casa. Mira què fem!, produït per la Generalitat de Catalunya (Departament d'Educació), l'any 2004.
El clip presenta una proposta d'educació artística, visual i plàstica basada en l'observació de l'obra de Dalí i la pròpia creació de l'alumnat per aproximar-se a l'obra i a l'artista i que s'inclou dins del programa "El món màgic de Salvador Dalí", per commemorar els 100 anys del seu naixement. Amb aquesta proposta es treballaven diferents habilitats artístiques, alhora que s'introduien al nen dins de l'obra de l'artista. Es treballaven elements dalinians com els ous, els rellotges tous, les mosques, els grills, les caixes (típiques del surrealisme)...; per exemple al CEIP Josep Pallach es van elaborar grans abres, que s'anaven decorant amb diferents elements dalinians fets per ells mateixos i això servia per treballar amb els nens les obres on apareixen aquests elements i les diferents tècniques plàstiques. En una altra escola, al CEIP Montjuïc van relacionar la proposta d'"Un hivern tot dalinià" amb el medi natural, l'entorn era l'element base i la vegetació n'era una part molt important, relacionat amb la vegetació es treballaven els diferents tipus d'arbres. Els fruits d'aquests arbres es van convertir en elements dalinians. El CEIP Pous i Pagés per tal d'introduir els nens al món artístic i facilitar la seva comprensió es va treballar aquest projecte de manera que els nens fessin primer una recerca sobre Dalí i la seva obra i a partir d'aquí es realitzaven una sèrie de propostes plàstiques que s'exposaven als passadissos de l'escola.
Aquest vídeo presenta tot això, de manera que també es pot veure com treballen els nens les diferents propostes i quins en són els seus resultats, bàsicament murals que s'exposen als passadissos de l'escola. És interesant per veure com altres escoles han treballat Dalí i com el podem treballar nosaltres. Tot i que cal dir que una cosa que es pot trobar a faltar és la presència de les noves tecnologies per treballar-lo.

Edu3.cat


No hay comentarios: