Hola a tothom! Benvinguts al nostre bloc,Som un grup de quatre estudiants de Magisteri de la Universitat de Girona.Aquí podreu trobar aspectes relacionats amb aquest geni aplicats a l'educació primària, especialment adreçats al cicle superior.Esperem que us agradi i us sigui útil.Gràcies i esperem els vostres comentaris.

martes, 13 de mayo de 2008

Activitats JClic Dalí


El paquet que hem escollit del JClic consta de 15 activitats relacionades amb Dalí i la seva obra. Les tres primeres activitats són trenaclosques de les obres de l'artista figuerenc, els tres trencaclosques corresponen a les obres Noia a la finestra (1925), Un retrat del seu pare, i Naturalesa morta viva. La quarta activitat consisteix en escollir aquelles obres en què l'autor es va autoretrarar. La cinquena fa referència a la Sala de la Mae West i es tracta de saber què representa cada part de l'obra. En la sisena s'han d'identificar persones relacionades amb Dalí, com poden ser el seu pare, la seva germana Anna Maria, Gala o el mateix Dalí . L'activitat següent consisteix en relacionar les paraules que apareixen amb les parts corresponents de l'obra (bosc, crosses, ampolla i barques) que representa la platja de Port Lligat. La següent es tracta d'ordenar el trencaclosques amb la signatura d'en Salvador Dalí. La següent està relacionada amb el quadre on Dalí pinta a Gala d'esquenes, s'han d'identificar les diferents parts del quadre. Després ve una sopa de lletres de paraules relacionades amb l'obra de Salvador Dalí (plat, mongetes, telefon, branca, dona), a mesura que vas trobant les paraules es van veient les parts del quadre en què apareixen fins a tenir-lo tot complert. El següent és un joc d'aparellar mots en què a part dels aspectes que es troben al quadre mà, síndia, tinter..., es treballa la memòria visual dels nens. La següent activitat està relacionada amb l'obra de Dalí La poesia d'Amèrica i s'ha de completar el text amb les paraules adequades. L'última activitat són uns mots encreuats amb els noms dels objectes o persones que estan pintats en un seguit d'obres que van apareixent al costat.

Hem escollit aquesta activitat perquè és una manera lúdica de treballar les obres de Dalí a través de jocs interactius. Es tracten sobretot els elements que apareixen en algunes de les obres de Dalí i és una bona manera de fer un repàs dels quadres més importants de l'artista figuerenc. A més a més no és gaire difícil de fer, amb la qual cosa els nens podran fer sense cap problema, autònomament. Esperem que us sigui útil i us agradi Si voleu provar-ho aneu a:

http://clic.xtec.net/db/jclicApplet.jsp?project=http://clic.xtec.net/projects/dali/jclic/dali.jclic.zip&lang=ca&title=Dalí

No hay comentarios: