Hola a tothom! Benvinguts al nostre bloc,Som un grup de quatre estudiants de Magisteri de la Universitat de Girona.Aquí podreu trobar aspectes relacionats amb aquest geni aplicats a l'educació primària, especialment adreçats al cicle superior.Esperem que us agradi i us sigui útil.Gràcies i esperem els vostres comentaris.

martes, 6 de mayo de 2008

XTEC: L'univers tou de Salvador Dalí

L'enllaç que presentem ens porta a una interessant proposta didàctica que apropa als alumnes a les craacterístiques típiques de l'art surrealista de Salvador Dalí, com poden ser les formes arrodonides, les masses toves, els elements deformats..., alhora que permet descobrir els originals i extravagants rellotges tous, creats per la força expressiva i la inesgotable imaginació de l'artista figuerenc. Es tracta d'una proposta interdisciplinària, que s'organitza en unes 9 entrades (introducció sobre l'artista, presentació de l'obra Persistència de la memòria, pautes d'observació de l'obra, presentació de la imatge secreta o rostre ocult, l'iconografia dels rellotges tous, propostes d'educació artística i visual adreçades a infantil i primària, la relació entre l'art dalinià i la ciència, activitats per a l'àrea de llengua i per a l'àrea de música). a més a més de les formes arrodonides, les masses toves, els elements deformats..., aquesta proposta ofereix un gran nombre d'obres acompanyades amb una explicació clara i entenedora cada una i de guies que ajuden i capaciten a l'alumne a dur a terme una bona lectura de la imatge. La qual cosa és un aspecte que destacaríem, ja que creiem que l'alumne no només ha de saber reconèixer l'obra, sinó que també hauria de ser capaç d'analitzar-la i entendre-la.
Per tot això, creiem que és una bona manera d'introduir als alumnes a l'art dalinià. Si en voleu saber més aneu al següent enllaç:

http://www.xtec.cat/recursos/socials/dali/tous/

No hay comentarios: