Hola a tothom! Benvinguts al nostre bloc,Som un grup de quatre estudiants de Magisteri de la Universitat de Girona.Aquí podreu trobar aspectes relacionats amb aquest geni aplicats a l'educació primària, especialment adreçats al cicle superior.Esperem que us agradi i us sigui útil.Gràcies i esperem els vostres comentaris.

martes, 6 de mayo de 2008

Dalí viatja pel món!




La nostra proposta d’ús educatiu del programa Kid Pix s’adreça per alumnes de cicle superior.

Amb aquest treball pretenem que els nens manegin el Kid Pix, que siguin creatius i imaginatius i que treballin paisatges d’arreu del món, la seva localització i el seu nom.

Aquest treball s’emmarca dins de les següents àrees:

- Educació artística. Requereix creativitat per a realitzar els dibuixos.
- Coneixement del medi social, cultural i natural. Implica una coneixença de la cultura de diferents llocs del món.
- Llengua catalana.

Les tasques a realitzar pels nens serien:

1. Introducció del programa d’informàtica Kid Pix. Ensenyar-los com funciona, quines aplicacions té, com poden utilitzar-lo, quines eines té i que el comencin a fer servir.

2. Conèixer els diferents paisatges que hem escollit per a treballar. Això implicarà un treball prèvi i ampli a l'aula, tot situant cada imatge en un mapamundi, coneguent els trets més importants de la cultura del lloc, la seva bandera, llengua, religió, música, etc.

3. Dibuixar o agafar de la galeria d’imatges la bandera de cadascun dels paisatges.

4. Visualització dels vídeos del nostre blog de Salvador Dalí per agafar idees per a realitzar la següent activitat.

5. Dalinialitzar cada paisatge. Això implicarà que incloguin trets o característiques de Salvador Dalí als elements que apareixen en la pantalla.

6. En cada imatge hauran de incloure-hi dibuix, animacions i sons.

7. Una vegada realitzats tots els punts anteriors, farem una presentació conjunta de cadascun dels treballs de cada alumne a mode de diapositives. Això implicarà la preparació d'una exposició oral que consolidarà tot allò après pels alumnes al llarg de tot aquest treball.

El mestre podrà avaluar el treball dut a terme segons:
- La dalinialització dels paisatges a partir dels dibuixos realitzats.
- La utilització feta del programa Kid Pix.
- L'aprenentatge de tot allò ensenyat en les classes prèvies a la realització amb l'ordinador plasmat en una exposició clara, ordenada i completa de tot allò treballat.

5 comentarios:

Esther Gómez Torrent dijo...

Aquesta proposta educativa amb el programa educatiu Kid Pix penso que està molt ben pensanda per a alumnes de cicle superior ja que, a més de treballar Salvador Dalí que és el tema principal del blog, treballen també d'altres àrees educatives.
Segons el meu punt de vista, la proposta d'adeqüa bastant a les assignatures a les quals va dirigida:
- S'adeqüa a l'informàtica ja que a més de treballar amb el Kid Pix és necessari l'ordinador amb tot moment, la qual cosa fa que els alumnes estiguin en contacte amb aquest.
- S'adeqüa a Educació Visual i Plàstica, ja que els alumnes han de ser molt creatius en aquesta activitat, i amb la qual potencien la seva imaginació.
- S'adeqüa a les Ciències Socials ja que el fet d'haver de treballar amb diferents paisatges i països implica saber-ne les seves característiques.

Els objectius i les activitats proposades són clares i entenedores per als alumnes. Aquesta proposta és molt positiva per a ells ja que, a més de treballar amb el programa Kid Pix i amb l'ordinador, la qual cosa és molt dinàmica i motivadora per a ells, és molt interessant i és una manera d'aprendre molt original.
Tot i això veig que és una proposta la qual els pot portar molta feina.

Ester dijo...

Aquest proposta és adequada a les àrees proposades i també al cicle educatiu al que va dirigit, encara que, tambè la podríem aplicar a cicles inferiors.

Els objectius són clars i concrets encara que, en una primera ullada a la proposta no és molt clar on els trobem definits.

La seqüència de treball és correcte i la poposta interessant, és una altre manera de treballar altres àrees utilitzant les TIC.

Sara Fernández Canaleta dijo...

Des del meu punt de vista aquesta proposta educativa és interessant.
És una proposta complerta ja que avarca diferents àrees i a part de treballar aspectes del tema del bloc (Salvador Dalí) requereix uns coneixements d’altres temes, com la geografia.
La proposta s'adequa correctament a les àrees proposades.
D'altre banda, tot i que considero correcta el nivell educatiu escollit, també crec que pot ser una proposta que es pot portar a terme amb nens de cicle mitjà. Ambdós cicles serien correctes.
Crec que els materials utilitzats resulten engrescadors per els nens ja que poden despertar la seva curiositat per utilitzar un programa informàtic com és el Kid Pix, a l'hora que treballen aspectes importants com les característiques de diferents països.
Els objectius són clars i concrets i concorden amb l'activitat proposada.

Anna dijo...

Es tracta d'una proposta didàctica interessant i original, especialment tenint en compte que es tracta d'aplicar les noves tecnologies, en aquest cas un programa de dibuix, al coneixement d'un pintor com Salvador Dalí.

En general la proposta didàctica està ben explicada, tot i que com a proposta de millora estructural hi afegiria apartats que facilitessin la seva lectura o cerca d'informació.

És una activitat adequada al nivell educatiu proposat. Els objectius són adequats tot i que es podrien concretar una mica més. La seqüència és clara i concreta. S'hi podria afegir alguna referència al treball que caldria fer sobre el coneixement de paisatges d'arreu del món.

Aquesta proposta es podria utilitzar també com a eina d'avaluació, diferent a les habituals, ja que es demana als alumnes que plasmin els coneixements treballats sobre el pintor.

Felicitats per la proposta. Segurament la seva aplicació tindrà èxit entre els alumnes.

Júlia Baltrons i Climent dijo...

La proposta educativa del programa Kid Pix exposada en aquest bloc és força interessant. Crec que és adequat acostar el món de l'art a l'escola i poder fer partíceps i artistes al mateix temps als propis alumnes.
Pel que fa a les àrees de treball que proposa, són adients en el context de tota l'activitat. És una altra de manera de treballar les Ciències Socials i això pot resultar atractiu pels alumnes.
De totes maneres, segons el meu parer, opino que la proposta és bastant senzilla per anar dirigida a alumnes de Cicle Superior. Potser caldria afegir alguna activitat extra com ara el comentari de l'obra per escrit.
Els objectius i la seqüència de treball són molt clars i entenedors. A més a més, les imatges adjuntades exemplifiquen molt bé l'activitat proposada.

Per acabar, m'agradaria afegir que és una proposta original i innovadora aplicable a l'escola i útil pel professorat.