Hola a tothom! Benvinguts al nostre bloc,Som un grup de quatre estudiants de Magisteri de la Universitat de Girona.Aquí podreu trobar aspectes relacionats amb aquest geni aplicats a l'educació primària, especialment adreçats al cicle superior.Esperem que us agradi i us sigui útil.Gràcies i esperem els vostres comentaris.

martes, 20 de mayo de 2008

Altres recursos: vida, obra i museus de Dalí



En la xarxa podem trobar diverses pàgines web de diferents portals que ens poden proporcionar informació sobre el tema del nostre blog, però nosaltres us hem fet arribar aquelles que considerem més encertades tan per la concreció i qualitat dels continguts com per l'adequació pel cicle superior, al qual destinem especialment el nostre blog.

En aquesta pàgina web que us proposo http://www.diariodelviajero.com/2007/06/02-salvador-dali-vida-obra-y-museos, trobareu una descripció general de la vida i l'obra d'aquest pintor surrealista en castellà. En la pàgina principal de l'enllaç que us facilitaré al final del text, hi trobareu un resum breu del Teatre-Museu Dalí de Figueres, el Castell Casa-Museu de Gala situat a Púbol i la Casa-Museu Dalí de Portlligat.
A partir d'uns enllaços que trobareu en aquesta pàgina, podreu accedir a una biografia de Dalí, també a Dalí i el cinema, l'enllaç wikipedia sobre el surrealisme i Gala, la pàgina de la Fundació Gala-Dalí i algunes obres importants de l'artista figuerenc.
Penso que pot ser una web d'interès pels nens per conèixer més sobre Dalí i que seria bo de complementar amb:

1. Lectura i reflexió de les frases dites per l'artista que aparèixen a la web: http://www.proverbia.net/citasautor.asp?autor=262

2. Visualització del vídeo http://www.youtube.com/watch?v=mJP1Ke5Im00&feature=related que fa un recopilatori de fotografies i obres del pintor. A l'inici del vídeo, aparèixen unes frases breus en anglès que parlen de la personalitat de Dalí; penso que seria útil i gratificant pels nens que provessin de traduïr-les al català. Amb aquest clip, els alumnes es podran fer una imatge global de la persona de Dalí, les seves obres i estil pintoresc.

Espero que us sigui d'utilitat i que en gaudiu tan mestres com alumnes!

No hay comentarios: