Hola a tothom! Benvinguts al nostre bloc,Som un grup de quatre estudiants de Magisteri de la Universitat de Girona.Aquí podreu trobar aspectes relacionats amb aquest geni aplicats a l'educació primària, especialment adreçats al cicle superior.Esperem que us agradi i us sigui útil.Gràcies i esperem els vostres comentaris.

viernes, 16 de mayo de 2008

Caceres del tresor: Salvador Dalí


Aquest enllaç l'hem trobat a partir d'una cacera del tresor en Internet. Aquestes activitats estan destinades al Cicle Superior de Primària i creada per Núria Coma Calldetenes en motiu de l'any Dalí.
Aquesta pàgina planteja un seguit de preguntes que els nens contestaran després d'haver consultat els enllaços que aparèixen a peu de pàgina. Les primeres preguntes fan referència a la biografia de Salvador Dalí. Després presenta algunes de les seves obres surrealistes més importants. L'última pregunta proposa dur a terme un viatge virtual pel Teatre-Museu Dalí de Figueres. Per a fer-lo els nens podrien visualitzar el video anteriorment publicat en el nostre blog: Salvador Dalí, endinsament al món dalinià. Seguidament se'ls proposa que escullin dues obres del museu i les comentin.

Una vegada fetes les preguntes, es demana als nens que facin una presentació amb PowerPoint cronològica, escribint el títol de cada obra i mencionant-ne els seus trets característics. De la mateixa manera que hauran fet servir els enllaços de sota per a respondre les preguntes, també es podran servir d'ells per a confeccionar el PowerPoint i obtenir-ne les imatges.

Tot i no ser una activitat tant lúdica i tant interactiva pels nens com les de la Zona Clip, creiem que és una bona manera de familiaritzar encara més els nens amb les noves tecnologies, tot fent-los crear noves carpetes, documents Word, presentacions en PowerPoint, utilització d'enllaços web i d'acostar els nens a la recerca d'informació, selecció de continguts importants i expressió escrita i oral.
És a dir, amb aquesta activitat es podran treballar i consolidar els aspectes bàsics de la informàtica.


-A través de l'enllaç Gala-Dalí, es pot accedir a una pàgina web molt interessant, http://www.salvador-dali.org/index.html, que permet conèixer els quatre museus d'aquest pintor surrealista: el Teatre-Museu Dalí de Figueres, el Dalí-Joies de Figueres, la Casa-Museu Salvador Dalí de Portlligat i la Casa-Museu Catell Gala Dalí de Púbol. A més a més, també hi podem trobar una projecció d'obres i imatges del pintor, així com la seva biografia i la de la seva dona i alguns videoclips de Salvador Dalí pintant.
-Mitjançant l'enllaç Virtual Dalí, http://www.virtualdali.com/, accediran a una pàgina plena de fotografíes del pintor i de les seves obres. El que cal destacar d'aquesta pàgina és que està en llengua anglesa, per tant, els nens podran llegir la seva biografia amb aquest idioma i potenciar alhora una pràctica d'aquesta llengua i un coneixement de la vida del pintor.


http://www.xtec.net/~ncoma4/dali/index.htm

No hay comentarios: