Hola a tothom! Benvinguts al nostre bloc,Som un grup de quatre estudiants de Magisteri de la Universitat de Girona.Aquí podreu trobar aspectes relacionats amb aquest geni aplicats a l'educació primària, especialment adreçats al cicle superior.Esperem que us agradi i us sigui útil.Gràcies i esperem els vostres comentaris.

martes, 20 de mayo de 2008

Conclusions del treball realitzat fins ara

Setmana rere setmana, en grup i de manera individual, hem anat contribuint a la creació d'aquest blog de temàtica: Eugeni Salvador Dalí i Domènech.

Quan parlo de Dalí amb algú, trobo absurd presentar qui era, mencionar alguna de les seves obres o ser capaç de fer un esbós del seu físic per situar a l'altre persona del tema del que parlem... i és que, quina persona adulta no pot fer-ho? Pot semblar exagerat, excessivament exigent però, per a mi, saber de l'existència d'aquest artista mereix la mateixa atenció que molts continguts i coneixements que donem per indiscutibles de conèixer.
Dalí no és un artista qualsevol, la seva lluita dins del surrealisme, l'expressió liberal i l'autonomia de creativitat queden reflectides en totes les seves obres de manera notòria i especial.
Recordo haver vist de ben petita imatges d'un senyor amb uns bigotis recargolats i uns ulls ben oberts i, alhora, obres com La persistència de la memòria, el muntatge de Mae West, la Galatea de les esferes, etc. Abans m'atreien només pels colors, les formes, les imatges i la composició general; amb el temps, un cop havent conegut què volia expressar Dalí amb cada obra, quin significat atribuïa a cada element dels quadres, etc., he quedat maravellada i amb ganes de conèixer més sobre aquest artista. No em canso de visitar el Teatre-Museu Dalí de Figueres, cada dia hi trobes quelcom de nou, especial, impressionant.

Així doncs, la motivació per a dur a terme aquest blog era màxima. Cada nova proposta educativa, cada nou enllaç, cada vídeo i cada fotografía m'han permès d'endinsar-me més i millor en el món dalinià, fins al punt de tenir la sensació d'haver conegut personalment aquest artista de gran reputació a nivell mundial. Destacar doncs, que fer d'actriu en el vídeo que vam grabar al museu em va agradar moltíssim i em vaig sentir identificada en el paper de la protagonista qui, surt tant maravellada de tot allò que ha vist, que li apareix el bigoti dalinià en el rostre.

Penso que el blog està adaptat de manera correcta i ordenada per a ser utilitzat per nens de cicle superior, tot proposant-los activitats i projectes i facilitant-los eines i informacions per a desenvolupar-los. Els continguts no són feixucs, sinó tot el contrari, lúdics alhora que desenvolupen i potencien un aprenentatge dinàmic, animat i engrescador.
El treball en grup ens ha ajudat molt en la realització del blog per a l'aportació d'idees i propostes, per al treball cooperatiu en la producció del nostre vídeo i, sobretot, per a poder publicar molts més continguts i enllaços educatius de manera individual. Quan en un treball en grup un no hi és present això es nota i molt, ja que la resta carreguen amb una feina afegida. Però la realització d'aquest blog no ha estat una imposició, sinó una tasca autogratificant i positiva.

Estic molt contenta dels resultats obtinguts i penso que aquest blog educatiu pot ser de gran utilitat per a tots aquells docents que vulguin introduir els seus alumnes en el món de l'art, alhora que abracen un ampli ventall d'aspectes i coneixements culturals.
Finalment, us deixo amb un enllaç d'un vídeo on apareixen imatges del propi Salvador Dalí i moltes de les seves obres destacades. La música que sona correspon a la cançó "Eungenio" Salvador Dalí, tot jugant amb el nom de l'artista, qui és considerat "un genio" per Mecano, el grup que ho canta.

http://www.youtube.com/watch?v=dVUbX5Q_K8g
Escoltar aquesta cançó i veure aquestes imatges em posa la pell de gallina, realment els genis de debó no han de morir mai i Salvador Dalí n'és un exemple clar.

No hay comentarios: