Hola a tothom! Benvinguts al nostre bloc,Som un grup de quatre estudiants de Magisteri de la Universitat de Girona.Aquí podreu trobar aspectes relacionats amb aquest geni aplicats a l'educació primària, especialment adreçats al cicle superior.Esperem que us agradi i us sigui útil.Gràcies i esperem els vostres comentaris.

miércoles, 14 de mayo de 2008

Activitats JClic: Salvador Dalí


Aquest conjunt de 82 activitats és recomenable pel fet que no només està destinat a cicle superior, sinó també als altres cicles. Està organitzat en tres nivells de dificultats corresponents als tres cicles i a cada nivell es treballen diferents aspectes de l'artista i de la seva obra. Nosaltres ens centrarem a explicar les activitats destinades a cicle superior, ja que és el cicle a qui va dirigit aquest bloc. Dins del 3r nivell (cicle superior) les activitats estan organitzades per temàtiques relacionades amb estils pictòrics (surrealisme, anamorfis i estereoscòpic). Dins del surrealisme, per exemple, algunes de les activitats estan relacionades amb els somnis, d'altres amb les obres surrealistes de Dalí com Peristència a la memoria, Noia a la finestra (1945, sobretot) i Cignes que reflecteixen elefants (1937). En la part d'anamorfis es traballa l'obra L'enigma sense fi, mentre que l'estereoscòpic se centra, com el seu nom indica, en algunes de les obres que l'artista figuerenc va fer a través d'imatges estereoscòpiques.

Destacaríem d'aquest tipus d'activitats que estan centrades més en l'anàlisi dels quadres que apareixen, més que en el simple fet de reconèixer-les. És una bona manera, a més a més de treballar algunes obres de Dalí, treballar diferents estils pictòrics. Ho trobem molt interessant, si en voleu saber més aneu a l'enllaç corresponent i descobriu-ho per vosaltres mateixos.

http://clic.xtec.net/db/jclicApplet.jsp?project=http://clic.xtec.net/projects/dalipri/jclic/dalipri.jclic.zip&lang=ca&title=Salvador+Dalí

No hay comentarios: